Rundveehouderij

Nieuws 875 x bekeken

Vleesbedrijf Spanghero blijft doelwit Franse politie

Castelnaudary – De Franse politie en fraudediensten blijven doorgaan met een minutieus onderzoek van de kantoren van vleesbedrijf Spanghero in Castelnaudary. De onderzoekers hebben daarbij inmiddels computers en grote stapels documenten in beslag genomen.

Spanghero wordt ervan verdacht de sleutelrol te hebben gespeeld in het 'omkatten' van Roemeens paardenvlees tot rundvlees. Het vlees zou vanuit dit bedrijf zijn geleverd aan Cogimel in Luxemburg dat het als ingrediënt voor enkele miljoenen diepvriesmaaltijden heeft gebruikt.

De onderzoeksdiensten zijn dinsdag met een nieuw onderzoek bij Spanghero begonnen en daar woensdagochtend vroeg mee doorgegaan. ''Het gaat ons niet zo zeer om het vlees zelf, dat is inmiddels al geregeld, maar het gaat ons om de onderliggende handel en de daarbij horende documenten'', aldus een politiewoordvoerder tegenover persbureau AFP. President Hollande heeft al eerder verklaard dat de schuldigen aan het vleesschandaal in de gevangenis horen te belanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.