Rundveehouderij

Nieuws 2484 x bekeken 2 reacties

Lactose-vrij melk Campina naar alle grote supers

Amersfoort - De nieuwe lactosevrije melk die FrieslandCampina vanaf 4 maart op de markt brengt, gaat naar vrijwel alle grote supermarkten in Nederland. Dit blijkt uit een mededeling van het bedrijf. De melk wordt geproduceerd voor C1000, Jumbo en de grote Albert Heijn's.

Hoeveel lactosevrije melk FrieslandCampina gaat produceren blijft nog even onbekend. Het blijft natuurlijk afwachten hoe de consument er op reageert. Uit onderzoek dat FrieslandCampina heeft laten doen, komt naar voren dat mogelijk 1 op de 10 mensen baat kan hebben bij lactosevrije melk, omdat zij in meerdere of mindere mate last hebben van lactose-intolerantie. Voor deze mensen is de nieuwe merkmelk een uitkomst.

voor FrieslandCampina lijkt het ook een interessant product te worden. De zuivelfabrikant zet een pak halfvolle lactosevrije melk in de markt met een adviesprijs van €1,73 per liter. Ter vergelijking: een liter 'gewone' halfvolle boerenlandmelk van Campina kost nu bij Albert Heijn €1,00 per liter.

Daar staat wel tegenover dat lactosevrije melk een extra bewerking nodig heeft. Eerst wordt het grootste deel van de lactose weggefilterd uit de melk. Daarna wordt de resterende lactose in de melk gesplitst met het enzym lactase, zodat er van de allergeniteit opwekkende stof niets overblijft. Ondanks deze bewerking is er volgens FrieslandCampina geen smaakverschil te merken.

De lactosevrije melk wordt geproduceerd in de vestiging van FrieslandCampina in Keulen, maar is voorlopig alleen beschikbaar voor de Nederlandse markt. Als blijkt dat het product hier een succes is, komt het mogelijk ook elders op de markt.

Concurrent Arla heeft gemeld dat het binnenkort ook met lactosevrije melk op de Nederlandse markt komt. Dit bedrijf heeft al ruime ervaring met lactosevrije melk. Het brengt dit product in Groot-Brittannië al sinds 2006 op de markt. In Duitsland voeren zuivelconcerns als DMK en Omira het product ook al lang in hun pakket. In het buitenland wordt het product echter meestal niet dagvers aangeboden.

Laatste reacties

  • politiek

    Een zeer vreemd artikel. 1 op de10 mensen kan baat hebben bij lactosevrije melk. Ofwel die andere 9 mensen hadden last/nadeel bij het drinken van melk. ?? Arla is ook behoorlijk bezig om die lactose vrije melk op de markt te plaatsen begrijp ik.
    Is mijn conclusie nu juist. ? melk is ongezond. ??

  • el

    Wat houdt lactose-intolerantie eigenlijk in, of zit dat soms tussen de oren? Elk nieuw leven begint in de zoogdieren wereld met vrijwel uitsluitend moedermelk , inclusief die van de mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.