Rundveehouderij

Nieuws 2868 x bekeken 9 reacties

Koopmans LTO-vakgroepvoorzitter vleeskalverhouderij

Den Haag - Voormalig Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) is vrijdag benoemd tot voorzitter van de LTO-vakgroep vleeskalverhouderij. Hij is daarmee opvolger van Bert Loseman, die eind vorig jaar terugtrad.

Koopmans was tussen 2002 en 2012 lid van de Tweede Kamer. Hij was één van de landbouwwoordvoerders van zijn partij en daarnaast lange tijd voorzitter van de vaste commissie voor Vrom. Zeer tegen zijn zin in plaatste het CDA hem bij de afgelopen verkiezingen niet op de kandidatenlijst. Sinds oktober is de Limburger directeur van adviesbureau Vondel & Nassau in Amsterdam.

De kalverhouderij krijgt de komende jaren een aantal flinke uitdagingen voor de kiezen, zegt Koopmans. "We zullen antwoorden moeten vinden op het afschaffen van de productschappen, het voortgaande antibioticabeleid en de veranderingen binnen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het is mijn taak er voor te zorgen dat de kalverhouderij niet het kind van de rekening wordt."

Koopmans was van 1980 tot 1997 melkveehouder, maar stopte met zijn bedrijf ten gunste van bestuurlijk werk. Hoewel het bij LTO gebruikelijk is dat vakgroepvoorzitters praktiserend boer zijn, geldt dat niet voor de vleeskalverhouderij; ook Loseman had geen eigen bedrijf. Een 'onafhankelijk' voorzitter wordt geacht gemakkelijker te kunnen opereren in een veld met weinig, maar grote spelers. Het oud-Kamerlid noemt het 'heerlijk' dat hij zich weer kan inzetten voor de sector. "Ik ben terug op het honk."

Laatste reacties

 • Petervanzantvoort

  Heel veel succes toegewenst.
  P v zantvoort

 • Succes er mee

 • Gemini

  Blij dat hij niet meer terugkomt in de politiek!

 • gerjan slingenbergh

  Eerlijk en democratisch gekozen?

 • theorikyreintjes1

  Proficiat Ger, Nog een echt boerenhart!

 • Mts AenT Dees


  Leker vlot en democratisch gekozen

 • gjh

  in de politiek niets gepresteerd hopen dat die nu beter na denkt in het belang van de boeren.

 • gjh

  als het in de politiek niet lukt kan je altijd nog bij het LTO terecht als vakgroep voorzitter daar heb je ook niet veel verstand voor nodig

 • gerrit.lammertink1

  Lijkt me een buitenkansje voor LTO om zo'n fanatiek mannetje in je gelederen te hebben. Dat hadden ze bij de nertsenhouderij ook moeten hebben ipv alleen een ambassadeur.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.