Rundveehouderij

Nieuws 4397 x bekeken 7 reacties

Hogere omzet en winst VanDrie

Mijdrecht - Vleeskalverintegratie Van Drie heeft over 2011 een grotere omzet en winst geboekt dan over 2010. Dit blijkt uit het pas gedeponeerde jaarverslag.

De omzet steeg met ruim 300 miljoen naar krap 2 miljard, de winst steeg met ruim 2 miljoen naar 56,5 miljoen euro.

De hogere nettowinst is echter niet tot te schrijven aan een beter bedrijfsresultaat. Dat daalde van ruim 80 naar bijna 79 miljoen euro. Lagere rentelasten en dito belastingen maakten dat het uiteindelijke resultaat toch hoger uitkwam dan in het jaar ervoor.

De omzetstijging is voor het grootste deel toe te schrijven aan de inlijving van de Alpuro Groep. Ook extra omzet kwam er bij door de inlijving van poederfabrieken in Italië, Duitsland en Polen.

Van de omzet in 2011 kwam 250 miljoen uit Nederland, 1,4 miljard uit Europa (exclusief Nederland) en 294 miljoen van buiten Europa. Een jaar eerder kwam nog 170 miljoen van de omzet uit Nederland, 1,3 miljard uit Europa en 220 miljoen van buiten de EU. De sterke stijging van de omzet in Nederland lijkt vooral een gevolg van de inlijving van Alpuro, de sterke omzetstijging buiten de EU is met name toe te schrijven aan de inspanningen van Van Drie om meer omzet te behalen op de wereldmarkt.

Het groepsvermogen van de Van Drie Holding steeg van 355 naar 411 miljoen euro.

Laatste reacties

 • melkkoeienboer

  dus te weinig betaald voor de nuka's

 • kenmvdwind

  Inderdaad, werd er voor pakweg 15 tot 20 jaar geleden met gemak 700 tot 800 gulden betaald (op de top zelfs wel 1000!) voor een goede rode stier, die dan ook nog binnen 1 week weg ging,krijg je nu voor het zelfde soort nog maar €250,- terwijl ze ook nog 2 tot 3 weken oud zijn en dus juist meer op zouden moeten brengen.
  Bij de van Drie groep bellen ze een aantal handelaren regelmatig op, om te vertellen dat de prijs in de komende week gaat dalen, dan kunnen die er vast rekening mee houden met de inkoop.
  Onder het mom van 'er wordt niets aan de kalvers verdiend, dus ze zijn te duur', probeer men de prijs structureel laag te houden, hoe weinig ze er aan verdienen kunt u dus hier boven lezen.
  Om een goede prijs te krijgen en dus geen rode stier voor € 125,- te willen verkopen (boerderij-prijs), moet je ze natuurlijk wel goed voeren, soms een week langer houden en natuurlijk niet zo meegeven en afwachten wat je krijgt.

 • info48

  Op het Ministerie, die aan de hand van 'de Groep'loopt, wordt er altijd veel nadruk gelegd op de omzet van 2 miljard, dat blijkt dus maar 250 miljoen te zijn voor Nederland, het zou interessant zijn te weten waar de belasting betaald wordt, in Nederland, Europa of Quatar b.v.?
  Met dank aan de NMA, krijgt de producent ( is niet belangrijk) te weinig en moet de consument ( die moet beschermd worden volgens NMA) gewoon een beetje teveel betalen.........ach ja 'zo de wind waait waait mijn hoedje'.

 • grapje

  kenmvdwind

  Het rode kalf was 15/20 jaar geleden beter van kwaliteit dan de nu HF kalveren maar 1000 gulden voor een rode stier het ik nooit gehad, wel voor een BB stier.
  Maar je hebt wel gelijk met dat de Van Drie groep alles bepaald. Het had nooit mogen gebeuren dat v.Drie en Alpuro 1 bedrijf werden en dus geen of weinig marktwerking in nederland/europa.
  Ik had deze week 2 luxe rode kalveren van 18 en 16 dagen oud en die wogen 50 en 48 kilo, die brachten op 250 euro ipv 10/15 jaar geleden 500 euro.
  Ik verkoop de dieren niet aan huis maar geef ze mee aan de handelaar.

 • Bacon

  De meeste koeien boeren hielden vroeger dan ook 15 tot 20 koetjes tegen nu 150 tot 200.Dus meer massa tegen minder marge maar dus wel met toename in de winst.Dus de kritiek begrijp ik hier niet helemaal want de meeste koeien boeren komen s'nachts hun bed niet uit als de koe gaat kalveren en worden dus slapend rijk.De melkprijs lijkt mij overigens belangrijker voor deze boeren want daar moet het mee verdiend worden,dat kalf wat eruit komt is feitelijk meer bijzaak dan hoofdzaak.Mischien een week gaan staken met zijn alle voor een hogere melkprijs dat zet meer zoden aan de dijk en geen consument die mauwt als ze 5 centen meer moeten betalen voor een liter melk dat doen ze ook niet bij de benzine pomp.

 • koestal

  Bacon@ ,er komt een nieuwe kaasfabriek in Heerenveen ,dus er komt meer concurrentie ,misschien wel goed voor de melkveehouders ,er is staks weer meer keuze voor de melkveehouders ,die goed kijken wie de beste melkprijs heeft,maar voor nuchtere kalveren lijkt de markt niet weer concurrerend te worden

 • abtje

  De cooperaties hadden geen zin meer in de kalvermesterij, dus verkochten ze de boel aan iemand die er wel heil in zag, van Drie.
  Dank zij hem beuren we uberhaupt nog wat en hoeven we de kalveren niet 'het bos in te sturen als berenvoer.'
  Want dan hadden we als melkerij helemaal een imagoprobleem.
  Nu die man zijn nek uitgestoken heeft mag hij best beloont worden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.