Rundveehouderij

Nieuws 755 x bekeken

‘Danone sluit geen Franse fabrieken’

Parijs - Van de 900 te schrappen arbeidsplaatsen die Danone heeft aangekondigd, verdwijnen er 236 in Frankrijk zelf en nog eens 36 in België.

Dat hebben de betrokken vakbonden in die landen laten weten. Hoeveel arbeidsplaatsen op de tocht staan in ons land, waar Danone circa 2.000 werknemers telt, wil een woordvoerster van het bedrijf in Wageningen niet kwijt.

‘’Wij hebben, zoals in andere landen, de voorstellen voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad. Die gaat zich daar nu over buigen en in afwachting daarvan doen wij geen verdere mededelingen. Overigens gaat het niet om ontslagen, het gaat om arbeidsplaatsen die verdwijnen. Met 900 banen verdeeld over 26 landen moet dat verder weinig problemen opleveren,’’ aldus de woordvoerster.

In Frankrijk hebben de bonden in ieder geval de toezegging gekregen dat er geen vestigingen op het spel staan.‘’Er komen geen gedwongen ontslagen en alle vestigingen in dit land blijven ook open,’’ aldus een woordvoerder van de vakcentrale FO. Danone heeft in het thuisland alles bij elkaar 9.000 werknemers in dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.