Rundveehouderij

Nieuws 2763 x bekeken 1 reactie

'Binnen anderhalve maand meer duidelijkheid over zuivelmarkt in 2013'

Rendsburg - Of 2013 voor de melksector beter wordt dan 2012 wordt in de komende anderhalve maand duidelijk. Die visie ventileert directietopman Manfred Remus van het Noord-Duitse Arla-dochterbedrijf Hansa Arla. Het begin van dit jaar was naar zijn mening in ieder geval al wel goed.

Voor de langere termijn voorziet Remus een verdere verscherping van de concurrentie op de Europese zuivelmarkt. Dat leidt tot een voortzetting van het bundelingsproces in de melkverwerkende industrie met nieuwe  nationale grensoverschrijdende fusies en allianties. De deregulering van de melkproductie resulteert in een grotere melkplas, vooral in Noord-Europa. Het surplus zal zijn weg moeten vinden naar de drempellanden en Oost-Europa, aldus Remius, die tevens uitgaat van een onverminderde krachttoename bij de retailers. De top-5 in deze sector groeit met 7 procent per jaar terwijl het consoliderings- en internationaliseringsproces zich ook hier voortzet.

Eén reactie

  • koestal

    De retailers hebben een dikke vinger in de pap,vooral de Duitse retailers hebben veel macht in de onderhandelingen

Of registreer je om te kunnen reageren.