Rundveehouderij

Nieuws 2083 x bekeken 3 reacties

Tesco biedt rundveehouders contract

St Merryn – De Britse supermarkt Tesco gaat met een honderdtal rundveehouders een contract aan voor de levering van vlees. De verwerking en feitelijke leverantie wordt verzorgd door vleesbedrijf St Merryn Foods in Wales.

De contracten hebben een looptijd van twee jaar en deelnemende boeren worden lid van een speciale 'duurzame landbouw groep' bij Tesco. De supermarkt hoopt de komende tijd de samenwerking uit te breiden naar boeren in de rundvleessector in andere delen van het land. Dergelijke 'pools' van boeren die leveren aan een grote afnemer zijn al langere tijd bekend in de melkveehouderij in Groot-Brittannië terwijl ook de varkenshouderij naar deze vorm van vaste afspraken streeft.

Laatste reacties

 • John*

  zie ik daar een lichtje branden?

 • Kaiser

  Met contracten een kunstmatig overaanbod creëren is vrij eenvoudig. Best wel handig voor Tesco om dan ietsje meer contracten te laten afsluiten dan de rundvleesmarkt aankan. Tesco heeft dan een gegarandeerde lage inkoopprijs voor rundvlees.

 • Elevage

  toch zie ik hier ook een hele positieve wending kaiser. je kunt tenslotte als boer zelf kiezen of je hier aan deel wil nemen.
  Voordeel is absoluut dat je gegarandeerd bent van afname.
  En dat je vantevoren kunt bepalen wat de prijs is.

  Hier ben je afhankelijk van de afnemers die te pas en te onpas komen, die wisselende prijzen bieden, en wisselend afnemen. Ik vind het nog niet zo'n gek idee.
  Bovendien hoef je natuurlijk niet al je vee in te zetten voor Tesco!

Of registreer je om te kunnen reageren.