Rundveehouderij

Nieuws 1805 x bekeken 3 reacties

Nestlé boycot bedrijf na mishandeling koeien

Northbrook – Nestlé gebruikt niet langer melk afkomstig van een groot Amerikaans melkveebedrijf in Greenleaf, gelegen in de staat Wisconsin, voor zijn producten. Het voedingsmiddelenbedrijf reageert hiermee op beelden van dierrechtenorganisatie Mercy for Animals waarop te zien is hoe koeien stelselmatig worden mishandeld.

De koeien worden geschopt, geslagen en op dieronwaardige wijze versleept. Het gaat om melkveebedrijf Wiese Brothers Farm, die de geproduceerde melk levert aan Foremost Farms. Dit bedrijf verwerkt de melk tot kaas bestemd voor de pizza's van Nestlé. De multinational laat aan de Chicaco Tribune weten verontwaardigd en diep bedroefd te zijn naar het zien van de gemaakte beelden. Foremost Farms is te verstaan gegeven niet langer kaas te leveren gemaakt van de melk van betreffend melkveebedrijf.

Wiese Brothers Farm, een bedrijf met 4.500 koeien en een productie van een kleine 160.000 kilo melk per dag, heeft in een verklaring laten weten geschokt te zijn dat een aantal personeelsleden zich niet aan de bedrijfsregels ten aanzien van dierenwelzijn houdt. Twee personeelsleden zouden inmiddels zijn ontslagen.

De beelden zijn gemaakt tijdens een undercoveroperatie van Mercy for Animals die liep van 4 oktober tot 15 november. Dat de actie op dit bedrijf plaats vond was volgens de organisatie toeval. In de afgelopen acht jaar zijn er meer van dit soort acties uitgevoerd. Volgens de dierrechtenorganisatie is dit het zesde bedrijf waar dit soort mishandelingen zijn vastgesteld.

Laatste reacties

  • Piet, Midden-Europa

    Droevig, het zal er ook wel barbaars aan toe gegaan !!!... Is de bedrijfsleiding het overzicht kwijt geraakt ???... Of laten zij het toe ???... Maar toch, als ge het niet aan kunt, houdt dan een paar koeien minder !!!... Of ga DIERVRIENDELIJKER met jullie veestapel om !!!...

  • alco1

    En wat het ergste is Piet. Die medewerkers gaan alsof er niets gebeurd is weer ergens anders aan het werk en het bedrijf en de sector staat weer in een kwaad daglicht. Voorkom dit!!!

  • koestal

    Dit soort acties met geheime camera,s, gaan steeds meer gebeuren,niet dat ik er voor ben ,maar het is wel realiteit,heeft misschien ook wel een preventieve werking

Of registreer je om te kunnen reageren.