Rundveehouderij

Nieuws 1832 x bekeken 1 reactie

Nederland blijft koploper melkproductie in EU

Brussel - De Nederlandse melkproductie bleek in september weer verder boven het niveau van vorig quotumjaar dan in augustus al het geval was. Volgens cijfers van de Europese Commissie heeft Nederland in de periode van april tot en met september van dit jaar 6 procent meer melk geproduceerd dan het deed in dezelfde periode vorig jaar. In augustus bedroeg de meerproductie nog 5,5 procent.

Alleen in Estland groeide de melkproductie nog harder (6,2 procent), maar dit land is een kleine producent en zit nog niet aan de bovengrens van de productie. Andere grote melkproducerende landen in de EU laten een veel minder snelle productiestijging zien dan Nederland. In Duitsland en Denemarken bijvoorbeeld is de melkproductie tot en met september slechts met 2,1 procent gegroeid. In België steeg de productie met 2,2 procent.

De groei van de Nederlandse melkproductie neemt overigens weer iets af, zo blijkt uit de jongste aanvoercijfers van het Productschap Zuivel. In november was de (vetgecorrigeerde) melkproductie nog maar ruim 5 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, terwijl de totale toename in de periode van april tot en met november 6,1 procent bedroeg.

Eén reactie

  • koestal

    Dan is er te weinig quotum

Of registreer je om te kunnen reageren.