Rundveehouderij

Nieuws 415 x bekeken

Ierland ruim een procent boven quotum

Dublin - De Ierse melkproductie lag aan het eind van de afgelopen maand 1,38 procent boven het nationale quotum.

Eind oktober lag dat cijfer nog op 0,9 procent, terwijl de melkplas een jaar geleden eind november nog 3,36 procent onder het quotum uitkwam. Minister van landbouw Simon Coveney heeft de melkveehouders in zijn land daarom nogmaals opgeroepen hun bedrijfsvoering zo goed mogelijk te beheren om alsnog onder een superheffing uit te komen.

Coveney wijst er bovendien op dat de quota bij het begin van het komende melkjaar niet opnieuw omhoog gaan. De verhoging met 0,75 procent per 1 april 2013 was de laatste voordat de quota in 2015 worden opgeheven, aldus de bewindsman.

Ruud Pejis

Of registreer je om te kunnen reageren.