Rundveehouderij

Nieuws 7296 x bekeken 6 reacties

Gespannen sfeer bij kaasfabriek Workum

Workum – Medewerkers van FrieslandCampina in Workum zijn niet tevreden met de gang van zaken in de recent uitgebreide kaasfabriek. In een anonieme brief aan de Leeuwarder Courant vragen ze om het vertrek van de plantmanager. Ook wordt gedreigd met een staking. Harry Vellenga, van vakbond FNV, bevestigt dat er al ruim een half jaar sprake is van een gespannen relatie tussen de plantmanager en een groot deel van het personeel.

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina is er inderdaad sprake van spanningen. Dit is volgens hem een gevolg van de recente capaciteitsuitbreiding van de fabriek van 60 naar 120 miljoen kilo kaas. "Deze uitbreiding vereist een andere manier van werken", aldus de woordvoerder. FrieslandCampina geeft aan serieus met de klachten om te willen gaan, maar tegelijk betreurt de onderneming dat er middels een anonieme brief wordt gecommuniceerd. Liever heeft de onderneming dat er van de daarvoor bedoelde overlegstructuren gebruik wordt gemaakt. Volgens Vellenga gebeurt dat ook en neemt FrieslandCampina de problemen serieus. Het is volgens hem niet zo dat er niets gebeurt, zoals in de brief wordt aangegeven. Hij wijt het conflict aan de 'Campina-stijl' van leidinggeven. Bij Campina werden de fabrieken in het verleden volgens hem strakker aangestuurd. "Ze moesten efficiënter produceren, omdat ze financieel minder boerden dan het toenmalige Friesland Foods."

Laatste reacties

 • veurinkh

  waarom worden er anonieme brieven opgenomen?

 • ...............

  Dus bij FrieslandFoods hoefde niet op het scherpst van de snede geproduceerd worden, geen wonder dat ze van armoede bij Campina onderdak moesten. Je zal er maar lid/leverancier geweest zijn.

 • haam

  ............ goed lezen hier word het tegengestelde bedoeld .

 • Mozes

  ..................#2, wat ben jij goed op de hoogte van de financiële verhoudingen bij voormalig Frieslandfoods en Campina.

 • koestal

  Alles wordt zakelijker ,ook de boeren-leveranciers worden strenger beoordeelt en gecontroleerd ,je hebt tenslotte met levensmiddelen te maken,er hoeft maar iets mis te gaan en het staat in de krant ,vorige week nog een incident door een werknemer in Beilen ,die kreeg op staande voet ontslag. En terecht !

 • NoordHollander

  hoor ook in cono gebied wel eens soortgelijke geluiden dit is niet nieuw

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.