Rundveehouderij

Nieuws 1237 x bekeken

Dreyfus wil omzet Ecoval verdubbelen

Rotterdam – Handelshuis Louis Dreyfus wil de omzet van zijn zuivelhandelsbedrijf Ecoval in vijf jaar tijd verdubbelen naar 1 miljard euro. Dat zegt regiomanager Hans Nijhuis.

Nijhuis doet zijn uitspraaken in het Zwitserse vaktijdschrift Alimenta.
Het Nederlandse Ecoval Dairy Trade werd afgelopen jaar overgenomen door het Zwitserse Louis Dreyfus voor een voorlopig bedrag van 30,6 miljoen Amerikaanse dollar (22,6 miljoen euro). De overname volgde op slechte prestaties in de markt van Ecoval. Het bedrijf was in handen van de families Van Ballegooijen en Van Waeyenberghe. Het jaarlijkse volume van verhandelde melk- en weiproducten door Ecoval ligt rond de 270.000 ton.
Louis Dreyfus hield zich tot de overname nog op bescheiden schaal bezig met de handel in melkproducten. Er was alleen sprake van zuivelactiviteiten in Argentinië. Het bedrijf heeft echter de ambitie om met Ecoval het derde grootste zuivelhandelsbedrijf ter wereld worden. De zuiveltak moet profiteren van de ruime ervaring die het Zwisterse bedrijf heeft opgebouwd met de handel in andere grondstoffen.
De vooruitzichten zijn volgens Nijhuis goed, met stijgende prijzen. Hij noemt de goede vraag naar mozzarella in China en Afrika waar pizzeria's als paddenstoelen uit de grond schieten. Nijhuis ziet veel kansen in China.
De Chinezen zouden op zoek zijn naar alternatieve aanbieders van zuivel naast hofleverancier Nieuw-Zeeland. De Chinezen zijn nu nog voor een groot deel afhankelijk van zuivelgigant Fonterra.

Of registreer je om te kunnen reageren.