Rundveehouderij

Nieuws 2261 x bekeken laatste update:5 dec 2013

Denkavit neemt divisie Feed over van Vreugdenhil

Voorthuizen - Denkavit Groep neemt de activiteiten van Vreugdenhil in de jongdiervoeding (Feed Division) over. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

De activiteiten van de tak van Vreugdenhil worden in de huidige vorm voortgezet onder de naam V-Milk bv, als 100 procent dochteronderneming van de Denkavit Groep. Henk Sonderen, de huidige manager van de jongdiervoederactiviteiten binnen Vreugdenhil, wordt de manager van de nieuwe dochteronderneming van Denkavit. Hij staat daarmee voor de voorzetting van het gevoerde beleid. Sonderen heeft de ambitie om V-Milk door te laten groeien, gebruikmakend van de focus op jongdiervoeders van de Denkavit Groep, melden beide ondernemingen.

Denkavit versterkt met de overname haar positie op de internationale markt van jongveevoer. De overname past goed in haar ambitie om de leidende positie in die markt verder uit te bouwen. Voor Vreugdenhil is deze transactie een logisch gevolg van haar strategische besluit zich volledig te concentreren op haar sterk groeiende food-activiteiten. Het is niet vanwege ontevredenheid over het presteren van de tak, zo laat het bedrijf weten. Vreugdenhil heeft met Denkavit een partij gevonden 'die de continuïteit kan garanderen voor alle belanghebbenden en recht doet aan de jarenlange relaties', zo wordt gesteld. Vreugdenhil blijft de grondstoffen leveren die V-Milk nodig heeft voor haar producten. Omzetgegevens van V-Milk en overnamesom worden niet bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.