Rundveehouderij

Nieuws 1099 x bekeken 2 reacties

Boete voor Franse melk-actievoerders

BREST – Vijf Franse melkveehouders zijn door de rechtbank in Brest veroordeeld tot een boete van 600 euro elk voor het laten leeglopen van drie tankwagens vol melk tijdens acties voor een hogere melkprijs in het voorjaar.

Twee boeren zijn veroordeeld voor de diefstal zelf, drie andere voor het meehelpen daarbij. De boeren maakten deel uit van een groep die in maart actie voerde bij de zuivelcooperaties Laita en Sill in Bretagne.  De tankers werden tot staan gebracht waarna de kranen werden opengedraaid en de melk in een naastgelegen beek stroomde. De twee melkbedrijven dienden aanvankelijk een klacht in maar trokken die later in. Justitie besloot echter de vervolging van de vijf boeren toch door te zetten.

Ruud Peys

Laatste reacties

  • koestal

    ze komen er nog genadig af

  • agro1

    in nl is zoiets een milieumisdrijf, veeeeeel ernstiger dan diefstal. hoewel, van het Staatsmonopoly op diefstal moet men afblijven. ciolos boppe!

Of registreer je om te kunnen reageren.