Rundveehouderij

Nieuws 4691 x bekeken 18 reacties

Beperkingen Rusland voor reeks zuivelbedrijven

Moskou - De Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor heeft een tijdelijke exportbeperking opgelegd aan 15 Nederlandse zuivelfabrieken en distributiecentra. Dit is gebeurd per 5 december. De maatregel gaat in per 19 december. Dat is vier dagen nadat een Russisch ultimatum aan de Nederlandse zuivel afloopt. Op grond van dit ultimatum moet de Nederlandse zuivelsector binnen een maand, ofwel uiterlijk 15 december, de tekortkomingen repareren die bij een inspectiemissie in september zijn vastgesteld.

Over het algemeen betreffen de Russische bezwaren niet de kwaliteit van het productieproces of de hygiëne, maar vooral zaken die in Nederland als van ondergeschikt belang worden gezien. Zoals de aanwezigheid van een goed en voldoende hoog hekwerk rondom de hele fabriek of het distributiecentrum.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het COKZ maken momenteel overuren om de tekorten te repareren die door de Russen zijn geconstateerd. Onder de getroffen vestigingen bevinden zich fabrieken en distributiecentra van zowel FrieslandCampina, DOC Kaas als Bel Leerdammer en A-ware. In de Russische verklaring van 5 december worden overigens geen specifieke redenen genoemd waarom de betreffende 15 bedrijven niet voldoen aan de eisen van Rosselkhoznadzor.

Laatste reacties

 • koestal

  Ze nebben in Rusland hun eigen zuivelproductie niet voor elkaar,dat is het probleem ! Maar dan kritiek hebben op de import,het is meer jaloezie

 • nieuwsgierig

  Corruptie ten top!!!!!!!!!!!

 • boerbarg

  de Russen pakken Nederland gewoon terug,

 • flyinghollander

  jullie weten precies hoe het in Rusland gaat? Kunnen jullie Rusland wel op de map aanwijzen? Klant is koning toch?

 • huisverkoop

  poet in

 • Zuperboer

  Hoezo internationaal zeerecht-tribunaal, gewoon Rosselkhoznadzor inschakelen. Zo doen zij dat.

 • polsbroek

  Als je Rusland de les wil lezen zijn dit de gevolgen Ik heeft nog nooit een big een zeug dood zien leggen Wat denken die snot neuzen daar in Den haag wel

 • wullum

  Je moet ook een keer nee durven te zeggen tegen jouw afnemer

 • flyinghollander

  Wulluem, NL en de NL zuivel is afhankelijk van export, dus deze nee word wie opgevangen, welk alternatief land?

 • agratax2

  Dit kan dus gebeuren als je handelspartner wel de WTO verdragen tekende maar ze niet wenst na te leven. Bedenkt hij excuses die volgens de WTO nergens op slaan maar voor hem van levens belang zijn, ik zie nog niet direct of andere zuivel export landen wel aan deze vreemde eisen kunnen voldoen. Gelukkig is er ruimte op de zuivelmarkt volgens berichtgeving, dan maar aan andere kopers de kaas en boter gunnen. Als deze ruimte er niet is dan zou ik als melkboer nog maar een poosje wachten met het uitbreiden van de veestapel.

 • gvanlaar

  Flyinghollander, nl is afhankelijk van export helemaal mee eens. maar nl is ook het enigste land ter wereld waar zoveel kwaliteitscontrole is en waar dat zo goed voor elkaar is. niet voor niets komt china hier melk halen voor babyvoeding!! dus een keer nee zeggen kan best goed zijn voor die russen met grote mond. ze kunnen toch nergens anders zulke goeie melk halen. probleem is dat andere landen dit controle systeem ook gaan toepassen en dat over een aantal jaar wel gelijk zijn met nederland. en dan kun je geen nee meer zeggen...

 • info104

  Als we gewoon nee verkopen aan de Russen en bv. Duitsland de kaas aan de Russen laten leveren , die hebben niet zoveel kapsones als wij, dan leveren wij wel weer aan de Duitsers , wij hoeven niet zoveel transportkosten te bereken en zijn onze kaas toch kwijt. Zo makkelijk is handel , waar zit je toch over te pikeren. Je moet even het spel weten te spelen.

 • flyinghollander

  Gvlaar, de controle dienst is van de melk is niet zo 'afhankelijk' door wie zijn ze ontstaan?Beetje als een slager die zijn eigen vlees controleerd, het is gez***** maar hun zijn klant en mogen eisen stellen aan de import producten. Info104 geloof je dat nu echt,dat dat gaat gebeuren??

 • ed12345

  Ik ben het voor een groot deel met info 104 eens .Handel kan soms raar gaan.Ik heb lang genoeg in het vervoer gezeten om het te hebben gezien.Ik denk dat het zo is dat iedereen die zich te veel met de russische politiek bemoeit op de nominatie staat voor een kerstcadautje .Toen de Oekraiene tekenen van ontrouw liet zien draaide rusland gewoon de gaskraan dicht en stierven (soms letterlijk) van de kou Ik heb een kennis zijn ouders wonen in Kiev dus had het verhaal uit eerste hand Maar flyinghollander zit korter bij vuur en kan daar duideleker over zijn denk ik

 • koestal

  De Russen moeten een hekwerk om hun eigen land bouwen,dit is het begin van een nieuw ijzeren gordijn

 • lepercheron 46

  Ik hoor vandaag dat er ook een overdekte losplaats moet komen, grote flauwekul. Naar mijn mening moeten we niet op deze eisen ingaan, volgend jaar is er weer wat niet goed en moet er weer gebouwd worden.
  Ik zou zeggen graag of helemaal niet. Op dit moment is er meer vraag naar melk dan aanbod vandaar de hoge melkprijs.

 • koestal

  zal wel met een sisser aflopen ,net als met de greenpeaceactivisten,de grote beer moet af en toe eens brullen

 • koestal

  In Rusland hebben de melkveehouderijen problemen met de voervoorziening,strenge kou een de late uitbetaling van de subsidies,het zal nooit een succes worden met de melkproductie in Rusland

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.