Rundveehouderij

Nieuws 3002 x bekeken

Surseance voor mozzarellaproducent Tozzi

Zevenaar – De rechtbank in Zutphen heeft surseance van betaling verleend aan Tozzi Mozzarella. Het bedrijf, dat gevestigd is bij zuivelboerderij Arns in Zevenaar, heeft volgens directeur Frans Brenner omzetproblemen.

Dat meldt hij in de Gelderlander. Curator Piet Gunning denkt dat een faillissement onafwendbaar is. Wel worden er 'serieuze' gesprekken gevoerd met overnamekandidaten.

Tozzi Mozzarella was lange tijd een dochteronderneming van Kaasbedrijf Bettinehoeve. Deze onderneming nam het bedrijf in 2002 over van Leerdammer toen het Franse Groupe Bel dat kaasbedrijf van Wessanen kocht. Anderhalf jaar geleden besloot Bettinehoeve het bedrijf te verkopen, onder meer aan zuivelboerderij Arns in Zevenaar, zo laat commercieel directeur Sybren Ewijk weten. De productie van mozzarella bracht Bettinehoeve niet wat de onderneming ervan verwachtte. Bettinehoeve wil zich volledig toeleggen op de productie en het vermarkten van geitenzuivel.

De boerderij met waterbuffels die de melk voor de mozzarellaproductie levert, blijft volgens de Gelderlander buiten de surseance.

Of registreer je om te kunnen reageren.