Rundveehouderij

Nieuws 3414 x bekeken

Roerink en Van Roekel samen verder als Veal Fine

Enschede/Ochten – Het kalfsvleesbedrijf Hans Roerink in Enschede en rosékalverspecialist BKC Frysfee in Ochten van Wim van Roekel opereren sinds 1 november onder de ketennaam Veal Fine. BKC Frysfee gaat verder als Veal Fine BKC Livestock en richt zich volledig op de kalverhouderij en de kalverhandel. Het bedrijf Hans Roerink in Enschede gaat verder als Veal Fine Hans Roerink. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verwerking van kalfsvlees.

Veal Fine produceert in samenwerking met een groot aantal kalverhouders wekelijks ongeveer 1.000 rosévleeskalveren. Een belangrijk deel van die dieren slacht het bedrijf bij Tomassen in Someren en Beernink in Oldenzaal. De karkassen verwerkt Veal Fine Hans Roerink tot kalfsvleesproducten in een moderne uitsnijderij in Enschede. Daarnaast gaan rosévleeskalveren van Veal Fine naar de VanDrie Group.

BKC in Ochten van Wim van Roekel ging in 2004 samen met kalverhandel Willem Nicolay in Balk onder de naam BKC Frysfee. Van Roekel heeft de aandelen van Nicolay in Frysfee overgenomen. Zij zetten hun handelsrelatie voort. Anders dan de naam doet vermoeden heeft BKC in Ochten geen enkele relatie met BKC International in Olst.

Of registreer je om te kunnen reageren.