Rundveehouderij

Nieuws 766 x bekeken

Melkprijs Zwitserland stijgt verder

Bern - De brancheorganisatie Melk in Zwitserland heeft de richtprijs voor melk met 2 rappen verhoogt tot 71 rappen (57,6 eurocent) per kilo melk.

De nieuwe richtprijs geldt voor het eerste kwartaal 2014 en geldt als leidraad voor Zwitserse melkverwerkers voor de uitbetaling van boerderijmelk. Dat meldt de Landwirtschaftlicher Informationsdienst (LID).

Reden voor de verhoging van de richtprijs is de hogere index die door melkverwerkers berekend wordt en de marktinschatting door de voormannen van de brancheorganisatie. Hoewel de twee partijen beide een hogere melkprijs voorstelden, werden ze het niet eens over de hoogte van de stijging. In dat geval valt men terug op een reglementaire berekening waaruit de verhoging van 2 rappen volgde.

Of registreer je om te kunnen reageren.