Rundveehouderij

Nieuws 363 x bekeken

Meer uitbetalingen bij DC Beef

Randers - DC Beef, de rundvleesdivisie van Danish Crown, heeft in het per eind september afgesloten boekjaar 2012/13 de leveranciers 5,5 procent meer uitbetaald dan in het voorafgaande jaar.

Gemiddeld werd 1 kilo afgerekend met 3,05 euro tegen 2,89 euro in 2011/12. Directietopman Lorenz Hansen waarschuwt de leveranciers wel voor overdreven optimisme. "Er zijn helaas tekenen dat de wereldmarkt voor rundvlees voorlopig over het hoogtepunt heen is. De notering is daarom ook wat gedaald. Maar ik geloof niet, dat de prijzen blijven dalen. Integendeel, waarschijnlijk zullen we onze positie verder kunnen versterken, omdat de concurrentie van kleinere spelers in enkele EU-landen minder wordt", voorziet Hansen.

Op de thuismarkt heeft DC Beef zijn aandeel op de grondstofmarkt nogmaals opgekrikt met 0,5 procent naar 63,6 procent. Danish Crown presenteert woensdag de concernjaarcijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.