Rundveehouderij

Nieuws 528 x bekeken 1 reactie

Meer melkkoeien in Frankrijk

Parijs – Frankrijk telde per 1 mei dit jaar rond de 3,545 miljoen melkkoeien, dat is 8.000 meer dan een jaar eerder. Met die toename is een einde gekomen aan een vijfjarige krimp in de melkveestapel.

Volgens de statistiekdienst van het ministerie van landbouw is de toename te danken aan de gunstige melkprijzen 'die in april 2013 aan een herstel zijn begonnen'. Tegelijkertijd zijn de voerkosten sinds het begin van de zomer aan het dalen.

"Van 2008 tot 2012 is het aantal melkkoeien in alle Franse regio's gedaald, maar dit jaar lijkt die tendens in de vier belangrijkste melkgebieden om te keren. In die gebieden ligt het aantal melkkoeien rond de 30.000 hoger dan vorig jaar." Dat cijfer toont tevens aan dat de concentratie in de Franse melkveehouderij onverminderd doorgaat. De vier melkregio's Groot-West, Normandie, Nord/Picardie en Groot-Oost zijn nu samen goed voor meer dan 70 procent van alle melkkoeien.

Eén reactie

  • tinus888

    worden in picardie zoveel koeien gemolken ?

Of registreer je om te kunnen reageren.