Rundveehouderij

Nieuws 502 x bekeken

Ieren waarschuwen voor illegale melkhandel

Dublin – De Ierse boerenbond Irish Farmers Association heeft de melkveehouders onder haar leden dringend geadviseerd geen zaken te doen met melkhandelaren die zonder vergunning opereren.

Volgens de IFA worden vooral boeren die tegen hun quotum aan zitten de laatste tijd benaderd door handelaren die aanbieden hun overtollige melk tegen dumpprijzen op te kopen. Voorzitter Kevin Kiersey van de sectie melkveehouderij waarschuwt dat boeren zich daarmee 'aan ernstige risico's bloot stellen'. De bond voegt daar aan toe dat de autoriteiten op het spoor zijn van de illegale handelaren. Kiersey vraagt zijn leden dan ook voorkomende gevallen aan de bond zelf of aan hun eigen coöperatie te melden.

Of registreer je om te kunnen reageren.