Rundveehouderij

Nieuws 418 x bekeken

Grotere productie stuwt Duitse quotumhandel

Berlijn - De melkquota in Duitsland zijn duidelijk duurder geworden. Op de maandag afgewikkelde novemberronde van de drie keer per jaar gehouden zuivelbeurs, steeg de prijs in het westelijke handelsgebied ten opzichte van de julironde met 4 cent naar 7 cent per kilo.

In het oostelijke handelsgebied moest 2 cent meer worden betaald. De nieuwe quotumprijs  komt daarmee op 4 cent.  In totaal ging 229 miljoen kilo in andere handen over, tegen in juli slechts 167 miljoen kilo. De gestegen vraag is een gevolg van de in de afgelopen maanden flink opgelopen productie. In de eerste zes maanden van het lopende quotumjaar werd ruim 2 procent meer melk geleverd dan in de eerste helft van 2012/13. Tevens dreigt daardoor een superheffing.

Of registreer je om te kunnen reageren.