Rundveehouderij

Nieuws 701 x bekeken

First Milk sluit alliantie met kaashandelaar

Glasgow – De Britse zuivelcoöperatie First Milk heeft een strategisch samenwerkingsverband gesloten met Adams Foods, één van de grootste verpakkers en handelaren in kaas in Groot-Brittannië.

Adams Foods gaat in de alliantie jaarlijks 50.000 ton harde kaas van First Milk snijden, verpakken en vermarkten aan de detail- en groothandel.
First Milk stelt 'een concurrerende prijs voor de kaas te ontvangen'. Bovendien kan de coop op basis van de samenwerking verder investeren in een aantal van haar kaasfabrieken. ''Het partnerschap op lange termijn levert beide bedrijven, hun afnemers en de melksector als geheel grote voordelen op. Het schept een samenhangende geïntegreerde productketen voor de Britse markt voor harde kaas en een gegarandeerde afzet voor het grootste deel van de kaas van First Milk. Daarmee is First Milk in staat meer commerciële nadruk te leggen op de ontwikkeling van merken in andere kaassegmenten,'' aldus de coöperatie. Adams Foods denkt op haar beurt dat de alliantie haar positie als grote kaasleverancier op de Britse markt verder kan versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.