Rundveehouderij

Nieuws 633 x bekeken

Duitse melkproductie stijgt verder

Bonn - De Duitse melkproductie is in oktober verder gestegen. De quotumruimte is daardoor met 1,1 procent overschreden: 0,2 procent meer dan per eind september, zo blijkt uit de cijfers van zuivelmarktbureau ZMB in Bonn.

Ten opzichte van de eerste zeven maanden van het quotumjaar 2012/13 steeg de productie (vetgecorrigeerd) met 2,3 procent naar 18,03 miljard kilo. Dat aan het eind van het lopende quotumjaar meer zal zijn geleverd dan toegestaan, is volgens het ZMB nauwelijks meer te vermijden.

Ook de Deense melkproductie blijft op groeikoers. De Denen melken momenteel 1,44 procent boven het plafond. Dat komt erop neer dat per 24 november ruim 3,2 miljard kilo is geleverd tegen vorig jaar op hetzelfde tijdstip ruim 3,14 miljard kilo, meldt de quotumadministratieinstantie in Aarhus.

Of registreer je om te kunnen reageren.