Rundveehouderij

Nieuws 920 x bekeken

Deense run op melkquota

Aarhus - De Deense melkquota zijn duurder geworden. De prijs per kilo met 4,36 procent vet steeg op de november-beursronde ten opzichte van de augustusronde met omgerekend 6,45 cent naar 16 cent.

Dat heeft de quotumbeheersinstantie vrijdag bekendgemaakt. Van de ongeveer 3.600 ondernemers in de bedrijfstak gaven 740 een koopbod af. Van hen slaagden er 635 in nieuwe productierechten te verwerven. In totaal ging 78 miljoen kilo van de hand. Dat was ruim dubbel zoveel als in mei.

De cijfers weerspiegelen volgens de beursbeheerder de groeiende melkproductie. De Denen produceren momenteel ruim 1 procent boven de quotumruimte en 556 veehouders 'solliciteren' naar een superheffing. De melkbeurs wordt vier keer per jaar gehouden. De volgende is in februari.

Of registreer je om te kunnen reageren.