Rundveehouderij

Nieuws 848 x bekeken

DMK roept kaas terug wegens listeria

Bremen - De Duitse zuivelaar DMK roept kaas terug uit de handel omdat het product listeria bevat.

Het gaat om geraspte kaas van uiteenlopende soorten die in zakjes van 200 gram en onder verschillende merken terecht is gekomen bij supermarkten van Edeka, Real, Tengelmann, Kaufland en Lidl. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA laat weten nog geen melding te hebben ontvangen over mogelijke export richting Nederland.

De kaas is afkomstig van de DMK-fabriek in Georgsmarienhütte. De besmetting werd bij de eigen controle van het bedrijf vastgesteld bij een partij die de fabriek nog niet had verlaten. De hoeveelheden listeria liggen flink onder grenswaarde, maar het kan niet uitgesloten worden dat deze toch overschreden worden als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Hoe groot de partij is die zich in de handel of bij de consument bevindt, kan DMK op dit moment nog niet zeggen, zo deelt een concernwoordvoerder mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.