Rundveehouderij

Nieuws 2461 x bekeken 10 reacties

Bruschke: Russen snappen ons niet

Lelystad - De Russische autoriteiten snappen niet hoe Nederland de controle en certificatie geregeld heeft. Dat zegt Christianne Bruschke, de hoogste veterinair ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken.

Aanleiding voor haar opmerkingen waren vragen over de problemen die Rusland maakt over de export van kaas naar Rusland.

Bruschke zei donderdag op een symposium in Lelystad dat de Russen er moeite mee hebben dat in Nederland niet alles onder een en dezelfde autoriteit valt. "Zij snappen niet dat wij zaken hebben gemandateerd aan het COKZ, die in hun ogen de inspectie doet, terwijl er dan een andere organisatie is die de cetificaten afgeeft. Dat kan in hun ogen niet."

Bruschke zegt dat ze op dit moment geen reden ziet om naar Rusland te reizen. "Zij zijn hier twee keer geweest, een keer twee weken en een keer vier dagen. Zij komen nu met een rapport, daar wachten we op. Afhankelijk van dat rapoort beslis ik of ik afreis naar Rusland."

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  er zijn er wel meer die de nederlandse ambtenaren niet snappen

 • agratax2

  Zou afreizen nit hebben? Is hier geen sprake van een plaagstoot omdat wij ons nog steeds met hun binnenlandse wetgeving bemoeien. Homowetten en uitleg van wat demonstreren is en wat sabotage is binnen Rusland is wel erg arrogant van ons piep klein landje. Rusland de les lezen, dat kan Moskou niet over zijn kant laten gaan.

 • tinus888

  Bruschke,snapt het zelf niet helemaal

 • Zuperboer

  t Is te hopen dat de Russische autoriteiten Boerderij.nl niet lezen, daar staat immers in geuren en kleuren vermeld hoe de samenvoeging van drie toezichtshouders een fiasco is geworden ........ Normaal zong 't al voor jaren terug: Politiek is mien gin bliksem weerd........

 • Broederijbrok

  Het moet niet mogelijk zijn dat actie schepen (greenpace)onder Nederlandse vlag varen met 18 nationaliteiten aan boord.
  Dat is om maximale aandacht te vergaren.
  Alle export belangen naar Rusland lopen gevaar. Nu is het de kaas, straks de boter en eieren.

 • df

  Ach Bruschke, wij snappen het zelf ook niet...................

  Wij snappen ook niet dat de politiekorpsen in de randstad niet op de
  hoogte waren van de ontschendbaarheid van diplomaten !!!

 • Jan van het Zand

  De Chinezen snappen het wel. En daar zitten knappe koppen bij.

 • jan1966

  Je kunt beter Greenpeace activist zijn dan boer in Nederland. Dat er miljarden export belangen op het spel staan interesseert de Nederlandse staat weinig. Boeren zijn het uitschot van de samenleving geworden.

 • Elevage

  Dat de Russen de controle in Nederland niet snappen is niet heel erg gek, zoals schoenmakers en df aangeven snappen we er zelf ook niet veel van.

  Maar wat hier wel schandelijk is, dat is de houding die ik in dit artikel lees: zij snappen ons niet, met andere woorden domme russen.
  Maar in plaats van deze arrogante opstelling is het je taak als hoogste veterinair ambtenaar (salaris.........?) om te zorgen dat we wel gesnapt worden en te voorkomen dat de vage controletoestanden geen belemmering vormen voor onze export.

 • info48

  Arrogantie, onkunde en botte zelfoverschatting zijn zijn de politiek (stoere, flinke Mijnheer Timmermans) en de ambtenaren van het nVWA niet vreemd!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.