Rundveehouderij

Nieuws 329 x bekeken

Brits Dairy Crest maakt weer winst

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest heeft in het halfjaar tot eind september een winst geboekt van 23,3 miljoen euro. Een jaar geleden draaide Dairy Crest in die periode nog 15,5 miljoen verlies. De omzet bleef met 793 miljoen nagenoeg ongewijzigd.

Directeur Mark Allen spreekt van "een gestaag halfjaar". Hij voegt daar aan toe vooral "opgewonden" te zijn over het nieuwe wei-project waar de onderneming de afgelopen maanden 53 miljoen euro in heeft geïnvesteerd. Dairy Crest hoopt daarmee vooral in te spelen op de sterk groeiende markt voor babymelkpoeder. De weiproductie moet in de eerste helft van 2015 op gang komen waarbij Dairy Crest hoopt de investeringen binnen vijf jaar terug te verdienen.

In de eerste helft van het boekjaar deed vooral de merkkaas het weer goed. Bij boter en margarine verlopen de zaken stroever door een inzakkende vraag en aan de andere kant hogere roomprijzen. Wat verse melk betreft, waar Dairy Crest al tijden moeite mee heeft, lijkt de situatie langzamerhand te verbeteren. Dat komt echter vooral door verdere kostenbezuinigingen en door de winst uit verkoop van gesloten fabrieken en ander onroerend goed. ''Wij hebben dat nodig om de oplopende melkprijzen meer dan te compenseren. De prijs die we onze melkveehouders betalen is de laatste tijd belangrijk omhoog gegaan.''

Of registreer je om te kunnen reageren.