Rundveehouderij

Nieuws 787 x bekeken

'Bedrijfsrouteplanner moet naar 1.500 deelnemers'

Beekbergen - In 2015 zullen 1.000 tot 2.000 melkveehouders werken met de Bedrijfsrouteplanner. Die verwachting sprak DLV'er Harm Wientjes uit bij de presentatie van het door DLV en CLM ontwikkelde analysesysteem.

"Het zullen vooral veehouders zijn die nu al volop bezig zijn met hun cijfers rondom economie en milieu", aldus Wientjes.

De bedrijfsrouteplanner analyseert de duurzaamheid van melkveebedrijven op acht tot twaalf punten. Het kan ook simuleren hoe wijzigingen in de bedrijfsvoering doorwerken op de duurzaamheid.

Op dit moment telt de Bedrijfsrouteplanner 60 deelnemers, vooral vanuit de studieclubs. Deelname is gratis en kan via www.duurzamemelkveehouderij.nl. DLV en CLM willen, zodra er meer dan circa 750 deelnemers zijn, de simulatiemogelijkheden uitbreiden zodat het systeem automatisch de wijzigingen in de bedrijfsvoeringen aangeeft die duurzaamheid het meest bevorderen tegen de laagste kosten.

Lees het interview met Harm Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.