Rundveehouderij

Nieuws 998 x bekeken

Alleen IBR-vrije dieren op de NRM

Arnhem – Op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) op 27 en 28 juni 2014 mogen alleen IBR-vrije dieren aanwezig zijn. Voor gecertificeerde IBR-vrije bedrijven wordt hierdoor deelname aantrekkelijker gemaakt.

Dieren van gecertificeerde IBR-vrije bedrijven kunnen veilig deelnemen, met behoudt van het certificaat voor het bedrijf. Bij terugkeer van de deelnemende dieren op het bedrijf blijft de IBR-vrije status onveranderd van kracht en zijn geen extra maatregelen nodig. Wel wordt geadviseerd betreffende dieren te enten met het markervaccin.

Dieren van niet-gecertificeerde bedrijven moeten twee keer geënt zijn. Nieuw is dat de dieren bovendien door middel van een bloedmonster IBR-negatief moeten zijn bevonden met betrekking tot het IBR-veldvirus.

De aangescherpte maatregelen gelden voor alle runderen op de NRM.

Of registreer je om te kunnen reageren.