Rundveehouderij

Nieuws 1317 x bekeken

Noord-Ieren leveren Lidl kaas

Belfast – Het Noord-Ierse zuivelbedrijf Dale Farm, dat behoort tot de coöperatie United Dairy Farmers, heeft een groot contract voor de levering van kaas afgesloten met supermarktketen Lidl.

Dale Farm gaat meer dan 2.500 winkels van Lidl in elf Europese landen bevoorraden met verschillende soorten eigen-merk kaas. Het Noord-Ierse bedrijf leverde al op beperkte schaal kaas aan Lidl, maar ziet de hoeveelheid nu sterk toenemen.

Dale Farm heeft de laatste jaren volgens directeur David Dobben bijna 50 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn kaasproductie in Cookstown. De capaciteit van die fabriek is daarmee opgevoerd naar 50.000 ton per jaar. ''Het afsluiten van contracten zoals dit zorgt er voor dat ons bedrijf ook in de toekomst kan blijven groeien en is uitstekend nieuws voor de 1.600 veehouders in Noord-Ierland die ons melk leveren,'' aldus Dobben, die ook voorzitter is van United Dairy Farmers.

Of registreer je om te kunnen reageren.