Rundveehouderij

Nieuws 437 x bekeken

Litouwen wil WTO inschakelen over handelsgeschil

Vilnius - Litouwen overweegt om de WTO in te schakelen om het handelsgeschil met Rusland op te lossen. President Dailia Grybauskaite heeft dit gezegd.

Ze stelt dat echter nog niet alle middelen zijn beproefd, voordat tot deze laatste stap zal worden overgegaan. De blokkade die Rusland maandag instelde voor zuivelproducten uit Litouwen is de laatste uit een lange reeks van Russische handelsbeperkende maatregelen tegen Litouwen.

De Europese Unie is lidstaat Litouwen ook te hulp geschoten en heeft Rusland om opheldering gevraagd over haar gedrag. Een woordvoerder van Europees handelscommissaris Tonio Borg zei dat elke maatregel die Rusland instelt, dus ook een veterinaire maatregel, volgens de regels van de WTO een weloverwogen maatregel moet zijn, die in verhouding staat tot het gesignaleerde risico, en dat dit risico goed moet zijn beargumenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.