Rundveehouderij

Nieuws 844 x bekeken 1 reactie

LTO gaat uit van gelijkblijvende dienstverlening Rendac

Langerak - LTO-vakgroepvoorzitter melkveehouderij Kees Romijn gaat ervan uit dat het dienstenpakket voor melkveehouders en de agrarische sector van de Ingredients-divisie van Vion ook na de verkoop aan het Amerikaanse Darling International hetzelfde blijft.

“Vion is in de afgelopen jaren in staat geweest waarde toe te voegen aan een afvalstroom van de melkveehouderij. Ik verwacht dat dit ook na de overname zo blijft.”

Romijn gaat er vooralsnog vanuit dat het bedrijfsonderdeel alleen van eigenaar is veranderd. Aan het bedrijf zelf hoeft niet veel te veranderen. Ook verwacht hij dat de rol van de overheid hetzelfde blijft. Rendac is in Nederland de enige vergunninghouder voor het inzamelen en verwerken van dierlijk restmateriaal.

Pas als blijkt dat de bestaande dienstverlening wordt aangepast, moet hier volgens Romijn over worden gediscussieerd. De NVV wil dat er na de komende verkoop van de Ingredients-divisie van Vion, (inclusief kadaververwerker Rendac) een hernieuwde discussie komt over de monopoliepositie van Rendac. Wat de Nederlandse Vakbond Varkenshouders betreft komen er meer partijen die kadavers mogen ophalen en verwerken. Ook Romijn is van mening dat enige concurrentie de partijen scherp kan houden. Maar het is volgens hem de vraag of marktwerking bij een belangrijk onderdeel als kadaververwerking wenselijk is.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.