Rundveehouderij

Nieuws 1998 x bekeken

Kou doodt duizenden runderen VS

Pierre - Veehouders in de Amerikaanse deelstaat Zuid-Dakota hebben vorige week tot mogelijk 100.000 stuks vee verloren door hevige sneeuwval en kou. Organisaties van veehouders spreken van een ramp en vragen andere veehouders en medeburgers om hulp.

De getroffen veehouders zijn eigenlijk dubbel getroffen, zo melden hun organisaties. Door het dichtgaan van de Amerikaanse overheid in verband met politieke ruzie in Washington, kunnen ze ook nergens bij de overheid aankloppen voor noodhulp.

De meeste boeren die te maken hebben met gedecimeerde veestapels zijn ook niet verzekerd, omdat de kosten daarvan te hoog zijn. Om de dode runderen te kunnen begraven zijn hier en daar grote sleuven gegraven. Daarin kunnen de karkassen worden gestort. Er zijn echter ook al veel dode dieren in de rivieren gesignaleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.