Rundveehouderij

Nieuws 647 x bekeken

Danone krijgt vaste voet in West-Afrika

Accra – Danone heeft samen met investeringsbedrijf The Abraaj Group het Afrikaanse zuivelbedrijf Fan Milk International overgenomen. Met die aanwinst krijgt Danone naar eigen zeggen vaste voet in West-Afrika. Het Franse concern is al actief in noordelijk Afrika en in Zuid-Afrika.

Fan Milk International is een fabrikant van bevroren zuivelproducten en sappen. Het al vijftig jaar bestaande bedrijf is actief in Ghana, Nigeria, Togo, Burkina Faso, Benin en Ivoorkust. Danone verwerft aanvankelijk een belang van 49 procent, maar hoopt dat later uit te bouwen. De Franse zuivelfabrikant denkt door zijn kennis en ervaring samen met de financiële kracht van The Abraaj Group de activiteiten van Fan Milk verder uit te kunnen bouwen 'in een markt met een groot potentieel'. Daarbij hopen de nieuwe eigenaren vooral gebruik te kunnen maken van het distributienetwerk van Fan Milk dat in dit deel van Afrika werkt met 31.000 onafhankelijke verkopers.

Mede-directeur Emmanuel Faber van Danone: ''Deze transactie vormt een belangrijke stap in onze expansie in Afrika. Fan Milk is een bedrijf met een uniek businessmodel dat gebaseerd is op een platform van buurt-verkopen en -distributie. Danone is al aanwezig in Noord- en Zuid-Afrika en we zijn nu in staat om de markt voor zuivelproducten in West-Afrika te ontwikkelen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.