Rundveehouderij

Nieuws 704 x bekeken 1 reactie

China ondersteunt lokale producenten babyvoeding

Peking – De Chinese overheid ondersteunt via de China Dairy Industry Association, zes lokale zuivelondernemingen. Dat meldt WantChinaTimes.

Het zou gaan om de bedrijven Yili, Mengniu Dairy, Wondersun, Firmus, Treasure of Plateau en Wissun. De overheid zou de ondernemingen helpen om de concurrentie aan te gaan met internationale rivalen. De Chinese markt voor babyvoeding wordt door buitenlandse ondernemingen gedomineerd na het melamineschandaal in 2008.

De overheid ontkent tot nu toe zuivelondernemingen te ondersteunen. Achter de schermen zou echter worden gewerkt aan een stimuleringsregeling voor het laten fuseren en reorganiseren van de Chinese zuivelondernemingen. Eind deze maand wordt naar verwachting meer bekendgemaakt. Er is de Chinese overheid veel aan gelegen de voedselveiligheid in China te verbeteren.

Eén reactie

  • koestal

    De Chinezen hebben zelf gerommeld met de kwaliteit van hun eigen babyvoeding,dat is het probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.