Rundveehouderij

Nieuws 858 x bekeken

Vion verliest Brits contract lamsvlees

Anglesey – De Britse supermarkt Asda heeft bevestigd dat het een afnamecontract voor lamsvlees met Welsh Country Foods, een onderdeel van Vion UK, heeft opgezegd.

Vion deelde eerder al mee dat dat waarschijnlijk ging gebeuren maar probeerde Asda tijdens voortgaande onderhandelingen nog op andere gedachten te brengen. Uit een mededeling van de supermarkt zelf blijkt dat dat niet is gelukt. Asda gaat haar Welsh lamsvlees voortaan inkopen bij het voor oorsprong Ierse Dunbia dat ook een aantal vleesbedrijven in Groot-Brittannië heeft.

Welsh Country Foods, waar 350 mensen werken, zal nu waarschijnlijk gesloten moeten worden. Dat betekent ook dat de laatste slachterij voor lammeren in dit deel van Wales verdwijnt. Vion is al begin januari met de verplichte consultatieronde van 90 dagen met het personeel begonnen. Directeur Jose Peralta liet daarbij al weten dat de fabriek dicht gaat ‘als de consultatie geen levensvatbare alternatieven oplevert.’

Of registreer je om te kunnen reageren.