Rundveehouderij

Nieuws 7652 x bekeken

Steegro en Schep is samen Farmel

Emmeloord/Bergambacht - Agrarisch makelaar en veehouder Johan Schep is een samenwerking aangegaan met zuivelhandelaar en vee-exporteur Steegro uit Emmeloord. Daardoor verdwijnt Steegro en ontstaat het nieuwe bedrijf Farmel. Hoofdaandeelhouders daarin zijn Johan Schep en Jan-Henry van der Linde. Ook twee medewerkers van het oude Steegro worden aandeelhouder en mededirecteur.

Farmel neemt voor het grootste deel de taken over van Steegro. Eind vorig jaar werd bekend dat oprichter en mede-eigenaar Henk van der Steege uit Steegro stapte. Hij concentreert zich op het eigen melkveebedrijf en de vergistingsactiviteiten. Van der Linde bleef erin en zette een samenwerking op met Schep.

Johan Schep is naar eigen zeggen om verschillende redenen een samenwerking aangegaan met Steegro. De Schep Groep zocht naar 'een nieuwe uitdaging' op agrarisch gebied, naast de makelaardij en de veehouderij. Eigenlijk is Schep daar al ruim anderhalf jaar geleden mee begonnen. Samen met een andere partner opende hij een verkoopkantoor voor melkpoeder in Dubai (Euro Commodity Trading). Dat bleek een geslaagde zet. Deze melkpoederhandel maakte een zoektocht naar een partner met een eigen melkstroom een logische verdere stap. Steegro bundelt zo'n 150 melkveehouders in Nederland met samen 200 miljoen kilo melk. Een deel van die melk wordt verpoederd. Een investering in een eigen poederfabriek is volgens Schep nu echter niet aan de orde.

De samenwerking tussen Schep en Steegro in Farmel betekent niet dat de melkveebedrijven van Schep nu ook gaan leveren aan Farmel. De onderneming in Friesland blijft bij DOC Kaas, het bedrijf in Bergambacht blijft leveren aan Nemelco. Nog een reden voor Schep om in Farmel te stappen is het vertrouwen in de toekomst van melkprijsgarantiecertificaten, stelt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.