Rundveehouderij

Nieuws 2060 x bekeken

Rappe daling aantal dierenartsenbezoeken

Harmelen - Veehouders zetten de dierenartsenbezoeken steeds gerichter in. Daardoor daalt het aantal bezoeken schrikbarend snel. Dat stelde directeur Rolf Been van de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk (ULP) tijdens een veterinair congres in Harmelen.

De ULP verzorgde in 2010 6.198 visites. Dat aantal verminderde tot 4.718 in 2012. De afname zit vooral in de reguliere visites, die daalden van 4.932 naar 3.751. Het aantal spoed-, nacht- en weekendvisites daalde relatief veel minder.

De ULP is in 2009 ontstaan na een fusie van de praktijken Woerden, Westelijk Weidegebied en de buitenpraktijk van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Er werken 16 dierenartsen, die vooral actief zijn in de rundveehouderij. In het werkgebied zitten zo'n 50.000 runderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.