Rundveehouderij

Nieuws 1249 x bekeken

Operatie runder-tbc in Beieren: tot dusver 27 bedrijven getroffen

Sonthofen - Bij het sinds eind november draaiende onderzoek naar rundertuberculose in de melkveehouderij in de Beierse regio Oberallgäu blijken tot dusver 27 van de 208 gescreende bedrijven besmet. De getroffen dieren zijn geruimd en de bedrijven zijn 16 weken gesloten voor in- en uitgaand verkeer met levende dieren.

In totaal telt de regio 2.000 melkveebedrijven. De opzet is om het onderzoek voor het eind van dit jaar te hebben afgerond, zo meldt het landbouwministerie van Beieren. Hoe de tbc de kop heeft op kunnen steken is nog niet duidelijk, maar de hypothese is dat de besmetting vorig jaar zomer op de alpenweiden is overgebracht via herten.

Of registreer je om te kunnen reageren.