Rundveehouderij

Nieuws 1732 x bekeken

Lekkers van Antje voor Angela

Berlijn - De Nederlandse kaasexporteurs hebben hun plaatje vanaf de Grüne Woche weer binnen.

De Nederlandse kaasexport naar Duitsland loopt minder goed dan enkele decennia geleden, maar de bondskanselier is in ieder geval een liefhebster, zo veel is wel te zien. Bovendien blijft de Duitse markt belangrijk voor de Nederlandse kaasproducenten. Van de ongeveer 674 miljoen kilo kaas die vorig jaar werd geëxporteerd, ging ongeveer een derde naar Duitsland.

Merkel 'scoorde' haar blokje Gouda Holland bij het begin van de Grüne Woche, die ze samen met Nederlands staatssecretaris Sharon Dijksma (l) opende. Gouda Holland is al enige maanden verkrijgbaar op de Duitse markt. Binnenkort wordt de kaas officieel in Duitsland geïntroduceerd. Gouda Holland is kaas met een beschermde geografische aanduiding. Dat betekent dat alleen Goudse kaas gemaakt van melk van koeien op Nederlandse grond, volgens een oorspronkelijk en eeuwenoud Nederlands recept, het speciale kwaliteitszegel Gouda Holland mag dragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.