Rundveehouderij

Nieuws 5352 x bekeken 6 reacties

Brandweer redt schapen en koeien

Den Burg - Zeker tweehonderd schapen en vijftig koeien zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gered uit een brandende schuur op Texel. Dat meldde de brandweer.

De dieren zaten door de brand opgesloten in de schuur aan de Nieuwlanderweg. Brandweerlieden moesten het gebouw openbreken om de schapen en koeien in veiligheid te kunnen brengen.

"Onze eerste inzet was gericht op het redden van de schapen'', vertelde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Hij noemde het redden van de dieren 'absoluut' belangrijker dan het redden van het gebouw, dat door de inzet van de brandweer overigens deels gespaard bleef.

De koeien liepen tijdens de brand minder risico dan de schapen, omdat ze in het deel van de schuur stonden dat uiteindelijk gered kon worden. De ontheemde dieren kunnen voorlopig terecht bij een buurman. Bij de woordvoerder was na de brand niets bekend over dieren die de vlammenzee niet zouden hebben overleefd.

De brand brak vermoedelijk omstreeks 01.00 uur uit en was na ruim een uur onder controle. Het is nog onduidelijk hoe de schuur in brand is gevlogen.

Laatste reacties

 • josrodenburg

  boer heeft geluk gehad, hoor je niet vaak dat een gebouw gedeeltelijk afbrand

 • koestal

  knap werk !

 • tessemakergj

  trots op mijn brandweer collega's

 • brand

  geweldige prestatie, vakbroeders

 • jacobkoeienlover

  super

 • Willem1962

  Mooi bericht om de zondag hier mee te beginnen. Toppie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.