Rundveehouderij

Nieuws 752 x bekeken

Berlijn falikant tegen nieuwe regulering melkproductie van (semi-)overheidswege

Berlijn - De Duitse regering voelt niets voor nieuwe vormen van (semi-)staatsregulering van de melkproductie na het verdwijnen van de quotering in 2015. Dat heeft landbouwstaatssecretaris Peter Bleser duidelijk gemaakt op het Fachforum Milch van het Bauernverband op de Grüne Woche.

"Dat past niet bij de oriëntatie op de markt en is met de politiek van de bondsregering niet te verenigen," zegt Bleser in reactie op discussies hierover in het Europese parlement. Centraal instrument in het melkbeleid blijft de bedrijfstoeslag als vangnet bij prijsschommelingen. "Met interventie en private opslag van boter en mageremelkpoeder is er in geval van extreme prijsdalingen een extra vangnet beschikbaar voor de melkveehouders."

Of registreer je om te kunnen reageren.