Rundveehouderij

Nieuws 2066 x bekeken

VanDrie sluit slachterij Aalten

Apeldoorn - De VanDrie Group sluit de kalverslachterij in Aalten en concentreert de slacht van rosévleeskalveren in Apeldoorn. Dit bespaart veel transportbewegingen en beperkt de overcapaciteit bij de kalverslachterijen. Dit heeft de VanDrie Group bekend gemaakt.

In Aalten werken nog 48 mensen. Die krijgen vervangend werk aangeboden. Het plan is dat de slachterij per 1 januari 2013 sluit.

Met de sluiting wordt volgens directeur Henny Swinkels een belangrijke efficiencyslag gemaakt, omdat in Aalten toch alleen maar kon worden geslacht. Het bewerken van het vlees moest allemaal in Apeldoorn plaatsvinden. Door alle slachtingen ook daar te concentreren, wordt veel op transport bespaard. De vestiging in Aalten wordt misschien niet ontmanteld, om zo in geval van calamiteiten toch nog een lokatie achter de hand te hebben. Echter, ook na de sluiting van deze slachterij blijft voldoende slachtcapaciteit achter de hand om schommelingen in het aanbod op te vangen. Naast de twee vestigingen in Apeldoorn blijft ook nog een slachterij in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk in bedrijf.

Swinkels stelt dat na de sluiting van Aalten geen verdere inkrimpingen in de productieketen zijn voorzien. Ondertussen investeert VanDrie verder in kalfsvleesconcepten. Speciaal voor jong rosé-vlees is nu een vierde concept in ontwikkeling, naast Peter's Farm, Friander en Group Grown.

Of registreer je om te kunnen reageren.