Rundveehouderij

Nieuws 452 x bekeken

Schmallenberg duikt op in Frankrijk

Reens – In Bretagne, één van de belangrijkste veegebieden van Frankrijk, zijn verschillende besmettingen met het Schmallenberg-virus geconstateerd.

Bretagne bleef bij de vorige uitbraak gespaard van Schmallenberg.

De Franse autoriteiten spreken van 'een acute variant van het Schmallenberg-virus' met als symptomen diarree en een plotselinge daling van de melkproductie. Verschillende serologische testen hebben de aanwezigheid van die vorm van het virus aangetoond, aldus een lid van de epidemiologische commissie voor Bretagne. Vermoed wordt dat de besmette dieren recent zijn gestoken door knutten die het virus met zich mee dragen. Het virus schijnt daarbij vooral in gebieden op te duiken die voorheen niet besmet zijn geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.