Rundveehouderij

Nieuws 1698 x bekeken

Overname IDB Belgium door FrieslandCampina kan doorgaan

Brussel - Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina mag de Belgische dochter van de Ierse kaasverpakker Irish Dairy Board overnemen. Na onderzoek heeft de Raad voor Mededinging besloten dat de overname de concurrentie op de Belgische markt niet zal belemmeren. Het bedrijf verpakt kaas voor een aantal internationale klanten, verkoopt eindproducten in eigen land en exporteert naar elf andere landen.

IDB Belgium is sinds 1988 een dochter van de Ierse multinational Irish Dairy Board. In de Belgische fabriek, in Genk, werken 160 werknemers. Midden juni, toen de overname bekendgemaakt werd, meldde FrieslandCampina dat de 160 werknemers van de Genkse fabriek aan de slag kunnen blijven. Een overnamebedrag werd niet openbaar gemaakt. Vorig jaar bedroeg de omzet van IDB Belgium ongeveer 100 miljoen euro.

FrieslandCampina produceert onder meer zuiveldranken en kaas en heeft eigen faciliteiten voor de verpakking van kaas. In België heeft het bedrijf productie

Of registreer je om te kunnen reageren.