Rundveehouderij

Nieuws 881 x bekeken

India biedt westerse zuivelondernemingen kansen

Delhi – India zet met een recente wetswijziging de deur op een kier voor westerse zuivelproducten. Dat zegt Rabobank-analist Kevin Bellamy tegenover newssite Dairyreporter.

De Indiase overheid heeft een wetswijziging goedgekeurd waardoor buitenlandse retailbedrijven een belang van 51 procent in Indiase retailbedrijven mogen nemen. De wetswijziging wordt gezien als een poging van de overheid om de haperende economie weer op gang te brengen.

Volgens Bellamy gaat het om een eerste stap richting de uitbreiding van de aanwezigheid van westerse zuivelmerken op de Indiase markt. De wetswijziging geeft supermarktketens als Wal-Mart en Tesco mogelijkheden om hun activiteiten in India uit te breiden. Volgens Bellamy is de vraag naar westerse zuivelproducten in India enorm. Het zou gaan om de grootste zuivelmarkt ter wereld. Steeds meer inwoners van India stappen over op een westers dieet. Duidelijk is volgens de Rabobank-analist dat de markt in India een enorm groeipotentieel biedt voor westerse zuivelondernemingen.

Een aantal westerse zuivelondernemingen, waaronder Nestlé en Schreiber Foods, zijn al wel aanwezig op de Indiase markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.