Rundveehouderij

Nieuws 2009 x bekeken 1 reactie

Grootschalige schapendiefstal Ammerzoden

Ammerzoden - Bij schapenhouders in Ammerzoden en Well zijn in de nacht van woensdag op donderdag meer dan 250 schapen uit de wei gestolen.

Bij veehouder Verhulst uit Ammerzoden werden tweehonderd schapen meegenomen, bij veehouder De Koning uit Well ruim vijftig.  De dieven zijn met een vrachtwagen en een auto het land ingereden om de schapen in te laden, zo melden de boeren.

Volgens een van het is de diefstal het werk van mensen die weten hoe met schapen om te gaan. "Je moet weten hoe met die dieren om te gaan, anders lukt zoiets niet", meent Verhulst. De politie is van de diefstal op de hoogte gebracht, maar geeft volgens Verhulst geen hoge prioriteit aan de zaak. De totale schade voor beide veehouders beloopt ongeveer 36.000 euro.

De dieven zitten wel met één probleem: de schapen van Verhulst kunnen voorlopig niet worden worden geslacht. Hij heeft ze pas behandeld met een een ontwormingsmiddel.

Eén reactie

  • B bob

    Het offerfeest is pas op 26 oktober dus dan is die ontwormingskuur geen probleem meer .

Of registreer je om te kunnen reageren.