Rundveehouderij

Nieuws 1817 x bekeken 4 reacties

Fonterra overweegt eigen melkproductie Rusland

Auckland - Fonterra overweegt ook in Rusland eigen melkveebedrijven te starten. Dat zegt Fonterra-directeur Malcolm Bailey tegenover Radio New Zealand.

Voorwaarde is wel dat er een vrijhandelsverdrag tussen Nieuw-Zeeland en Rusland komt. Dat is nu nog niet het geval ondanks recent overleg tussen beide landen. Fonterra export nu jaarlijks voor zo'n 93 miljoen euro vooral boter maar ook kaas naar Rusland. Bailey ziet flinke groeimogelijkheden aangezien de melkproductie in Rusland na het instorten van de Sovjet Unie fors is gedaald. Eerder startte Fonterra al eigen melkveebedrijven in China.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  De nieuwe toekomst.

 • poldes

  de primaire producent wordt door de melkfabriek beconcureerd.

 • verhoefcolby

  Met N zeelands boeren geld d'r eigen export ruiten ingooien....

 • B bob

  Dit proces voltrok zich een 20 tal jaren terug in de USA Nu zijn alle winstgevende bedrijven opgezet met geld uit de voedingsindustrie en de overige ondernemers zijn eigenlijk gewoon werknemers van de banken.

Of registreer je om te kunnen reageren.