Rundveehouderij

Nieuws 427 x bekeken

Eurex stapt in handel met weipoederfutures

Frankfurt am Main - De termijnhandelsbeurs Eurex in Frankfurt am Main begint 28 september met een derivatenmarkt voor weipoeder.

De opzet is om te gaan handelen in futures voor eenheden van 5 ton, waarbij de basiswaarde zal worden afgeleid van de Europese weipoederindex van landbouwmarktbureau AMI in Bonn. De weipoederprijzen fluctueren sterk en daarom bestaat er volgens het Eurex-management grote behoefte om zich daartegen in te kunnen dekken. De betekenis van weipoeder als grondstof voor de voedingsindustrie is de afgelopen jaren bovendien fors toegenomen. ”Ons nieuwe contract is op wens van en in nauw overleg met aanzienlijke marktdeelnemers ontwikkeld,” licht een Eurex-woordvoerder het initiatief toe. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.